VVW Den Bleek: Een gezellige thuishaven

De botenclub VVW Den Bleek werd in 1997 opgericht door enkele enthousiaste pleziervaarders uit Geraardsbergen en (ruime) omgeving om hun passie voor het water in clubverband te beleven. Doorheen de jaren groeide deze vereniging uit tot een bruisende

club en werd de nodige infrastructuur aangelegd en/of in gebruik genomen.
Als watersportvereniging is VVW Den Bleek verantwoordelijk voor de uitbating van de jachthaven en heeft ze aangrenzend een eigen (voor iedereen toegankelijk) clublokaal: ‘Het boothuis’.

Het clubleven is een belangrijke pijler van onze vereniging, maar we willen ook de waterrecreatie mogelijk maken voor een veel ruimer publiek en dit tegen een democratische prijs. Daarom werd dit jaar gestart met de verhuur van kajaks aan onze steiger.

Onze jachthaven is prachtig gelegen aan de Dender in Geraardsbergen en is daardoor de ideale uitvalsbasis voor een rustgevende boottocht op deze ‘denderende’ rivier.

Even terug in de tijd… roeiclub Triton

In de opstartfase van de kajakverhuur kwamen we eerder toevallig te weten dat op dezelfde plaats in een ver verleden al een roeiclub actief was: Triton.

Deze club kende zijn oorsprong tijdens WOII en bleef daarna nog een tijdje bestaan.
Tijdens deze woelige tijden was een tochtje met een roeiboot een welgekomen ontspanning. Die uitstapjes gingen veelal naar Idegem waar op café een TD privaat achter gesloten deuren gehouden werd – zo gaat het verhaal.
Maar evengoed werden de boten op de camion van ‘De Moor’ geladen voor een uitstap naar het verre Brussel.

Mooi dat we zoveel jaren na datum aan dit verhaal een vervolg kunnen breien.